top of page

Asociatul perfect


De multe ori, credem ca singura varianta de a aduce la viata un plan sau un vis este prin asocierea cu un partener.

In mod firesc, cautam un asociat care sa aiba ori acelasi vis cu noi, ori ceva ce ne lipseste, ca de exemplu spatiul sau banii de investitie, sau conexiunea cu o piata de desfacere.

Gasim acest partener, de multe ori, printre cunoscuti, de regula un prieten al unui prieten...

Avem fiecare cate o bucata dein ceea ce vrem sa construim, unul vine cu ideea, cellalt cu spatiul, sau unul cu investitia, celalalt cu implementarea. Pachetul, ca un puzzle, pare complet, mai ales daca sunteti amandoi

Dar ceea ce nu stim este ca un parteneriat se construieste intre doua persoane, si nu intre doua resurse, oricat de complementare ar fi ele.

Parteneriatul intre doi sau mai multi parteneri este o legatura personala, o legatura care odata stabilita trebuie sa reziste in conditii diverse, atat la bine cat mai ales la greu.

Intr-o activitate, oricare sau oricat de mica ar fi ea, trebuie sa iei decizii, apar situatii tensionate, situatii de criza, indoiala, frustrare, nu intotdeauna lucrurile merg conform planului.

Acestea vor fi momentele care vor valida soliditatea unui pertenriat, oricate clauze ar avea contractul de asociere.

Alegeti-va partenrul cu grija, testati prietenia sau posibilitatea de a convietui impreuna si de a functiona in mod armonios. Mergeti impreuna la munte, sau intr-o calatorie de week-end, sau la un targ, la un spectacol, oriunde altundeva in afara locurilor uzuale.

Puneti-va in situatii noi, provocatoare si vedeti cum va intelegeti, daca abordati cu optimism sau cu optimism, daca gasiti solutii sau vinovati, daca va puteti baza unul pe altul. Observati reactiile celuilalt, dar si pe ale voastre, analizati-va si alegeti-va rolurile in conformitate cu ce credeti ca e cel mai potrivit.

Faceti parteneriat cu cineva in care puteti aeva incredere, cu care puteti gasi solutii de compromis, cu care va face placere sa petreceti timp, care va ridica, nu care va coboara, care va apreciaza calitatile si nu va cauta defectele si limitele.

Asociati-a dupa o perioada de proba, dupa o testare de cateva luni, chiar cu riscul de a amana proiectul.

Legatura umana trebuie safie puternica, dar confortabila, placuta. e ca si cum te casatoresti cu cineva!

Alege bine!


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page