top of page

Intra in afacere inainte de a intra in afacere - partea 1

Foarte multi inteleg initierea unei afaceri in pasi de genul; de la idee, infiintam o societate, apoi asiguram produsele sau serviciile si construim o identitate si apoi un site si promovam ca apoi sa vindem, sa vedem daca ideea a fost buna!


Dar, surpriza, se pare ca lucrurile - aproape intotdeauna- merg mult mai greu decat in planul de pe hartie. O spune aproape toata lumea care a urmat acest traseu. 'Mai avem de lucrat la promovare, sau site-ul nu e suficient de bun, sau nu avem inca o baza de date, sau audienta, sau suntem la inceput'', sunt scuzele si justificarile insuccesului. De foarte multe ori, este primul moment de incercare al unei afaceri, cand plutesti in gol, parca, debusolat si in cautarea unei solutii. Este o etapa care poate dura ani, sau luni, in caz fericit saptamani, si prin care trece toata lumea.


Majoritatea celor ce clacheaza se opresc in acest punct.

''E bine, doar ca nu avem vanzari suficiente. Trbuie sa invatam sa promovam. Trebuie sa gasim clienti. Nu e piata pe care am anticipat-o. Nu ne aduce satisfactie, samd...''


Dar startul a fost gresit. Ordinea operatiunilor, de fapt.

Nu faci intai o firma ca sa vezi apoi daca functioneaza.


INTAI VEZI CA FUNCTIONEAZA AFACEREA CU TINE IN ECUATIE SI APOI FACI FIRMA.


Se prea poate sa nu ti se potriveasca activitatea, chiar sau sa nu fie piata pe care ai anticipat-o sau sa nu fie fezabila strategia, sau locul, etc...


Solutia?

Nu e una singura, ci mai multe si pot fi facute INAINTE de a infiinta o firma.


Unele ar fi:

1. Invata INAINTE cat mai multe despre produsul tau, Gaseste un produs similar sau apropiat ca valoare, care este adresat aceleiasi piete si investigheaza cat se vine, unde, cum, care sunt minusurile si plusurile fiecarui canal de vanzare. Incearca sa promovezi un produs similar sau alt furnizor de produse sau servicii similar si vezi ce impact, ce succes ai, care sunt argumentele de vanzare sau care sunt obiectiile pe care le aduc clientii.


Nu trebuie sa faci ceva ilegal, ci poti face un serviciu gratuit pentru o alta firma, sau unui cunoscut. Daca poti gasi clienti pentru un produs similar, iti va fi mult, mult mai usor sa ii gasesti si pentru tine mai tarziu.


Poti avea un contract de colaborare sau de comision remunerat, dar beneficiul de a invata prin practica pe produsele altora iti va fi extrem de mare, o poti face chiar si gratuit.

Poti chiar sa te angajezi part time la o firma sau sa stabilesti un parteneriat, si sa inveti tot ce poti dinainte de a te avanta in gestionarea unei firme proprii.


Daca tu crezi ca ai gasi clienti pentru amenajari interioare, incepe prin a-i gasi pentru o alta firma si gestioneaza cateva lucrari in calitate de prieten, sau colaborator, sau agent, si doar apoi, dupa ce inveti sa gasesti clienti investeste intr-o firma.


Daca crezi ca produsele naturiste se vand bine, incearca si invata sa faci vanzare pentru un brand existent, samd.


Va urma...






Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page